Nieuwe Layton-game aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Layton-game aangekondigd

Ontwikkelaar Level-5 heeft bevestigd dat er volgend jaar weer een nieuw Layton-spel uitgebracht gaat worden. Het doel van de ontwikkelaar is om het spel uit te brengen in de zomer van 2018.

In een interview met het tijdschrift License! Global werd naast de verschijningsperiode ook verteld over nieuwe manieren van interactie. Level-5 wil andere manieren vinden voor spelers om in aanraking te komen met de wereld waarin de Layton-games zich afspelen. Om dit te realiseren zijn er al animatieprojecten in ontwikkeling. Ook wordt er gekeken naar ‘experimental live events’.

Het nieuwste deel in de serie van Layton-games, Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy kwam eerder dit jaar al uit voor mobiele apparaten. Een variant van de game verschijnt aankomende vrijdag, 6 oktober, voor de Nintendo 3DS.

Naast de aankondiging van de nieuwe Layton-game heeft Level-5 ook ander nieuws. Er is bekendgemaakt dat de voetbal-RPG Inazuma Eleven in 2018 een reboot gaat krijgen. Inazuma Eleven Ares zal het verhaal van de eerste game opnieuw vertellen met een aantal aanpassingen.

Op het moment is er nog geen releasedatum bekend. Ook is het nog onduidelijk voor welk platform de Inazuma Eleven reboot uitgebracht zal worden, al werd er in het interview gehint naar een mogelijke Switch-versie van het spel.