Nieuwe IP van Ubisoft is wintersportgame genaamd Steep

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe IP van Ubisoft is wintersportgame genaamd Steep

Na een persconferentie zonder al te veel verrassingen wist Ubisoft alsnog een kleine verrassing te bieden. Zoals eerder gezegd had de Franse uitgever nog een nieuwe IP achter de hand, wat achteraf de extreme wintersportgame Steep blijkt te zijn. 

De SSX-achtige game Steep is door Ubisoft Annecy ontwikkeld, de studio die voornamelijk aan multiplayergames heeft gewerkt. Steep vormt hierop dan ook geen uitzondering, gezien de focus van Steep behoorlijk op competitieve multiplayer ligt. In de gameplaybeelden die gedurende de persconferentie werden getoond, werd goed in kaart gebracht dat in Steep een scala aan extreme wintersporten te beoefenen valt. Snowboarden, skiën en paragliden werden stuk voor stuk getoond, zowel in first- als in third person-mode.

Voor alle wintersportfans die nu al staan te popelen om met hun vrienden de digitale pistes en sneeuwtoppen onveilig te maken, heeft Ubisoft nog beter nieuws. Steep zal namelijk nog dit jaar verschijnen. Een exacte datum werd nog niet genoemd, maar wel een time window van december 2016.