Nieuwe informatie over survival shooter Left Alive

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nieuwe informatie over survival shooter Left Alive

Tijdens de PlayStation persconferentie op de Tokyo Game Show eerder deze week kondigde Square Enix een nieuwe game aan: Left Alive. Op dat moment was er weinig meer over de game bekend dan dat het een survival shooter zou worden. Een halve week verder komt de informatiestroom rondom de game langzaam op gang en weten we al iets meer.

Dat Left Alive een third-person survival actieshooter wordt, was al bekend. Wat we nog niet wisten is dat de game onderdeel wordt van de Front Mission-serie van Square Enix. Front Mission is een serie van door Square Enix ontwikkelde games, die over een aantal conflicten in de 21e en 22e eeuw gaan. De serie legt bovendien een sterke nadruk op verhaal. Left Alive zal zich afspelen tussen Front Mission 5 en Front Mission Evolved.

Andere nieuwe informatie is dat Left Alive drie hoofdpersonen zal bevatten: twee mannen en één vrouw. Gedurende de game zul je afwisselend met de drie verschillende personages spelen. De game speelt zich af in Rusland in het jaar 2127 en zal de nodige stealth missies bevatten. De game is op dit moment voor 50% af en moet in 2018 verschijnen voor pc en PlayStation 4.