Nieuwe informatie over Fire Emblem Warriors

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nieuwe informatie over Fire Emblem Warriors

De laatste editie van het Japanse game-magazine Famitsu geeft nieuwe informatie over Fire Emblem Warriors. Zo is bekend geworden dat de game hoofdzakelijk personages zal bevatten uit de recente 3DS Fire Emblem-games. Ook zal Fire Emblem Warriors de bekende Fire Emblem wapendriehoek bevatten, die bepaalt hoe sterk de verschillende classes zijn ten opzichte van elkaar.

Volgens de nieuwe informatie zal de cast van de hack ’n slash-game niet alle hoofdpersonen uit de Fire Emblem-serie bevatten. De cast van de door Koei Tecmo ontwikkelde Fire Emblem-spin-off zal voornamelijk bestaan uit personages uit de 3DS-games Fire Emblem Awakening en Fire Emblem Fates. Daarnaast zal de game personages bevatten uit de allereerste Fire Emblem-game: Shadow Dragon and the Blade of Light.

De personages die tot nu toe zijn aangekondigd zijn Marth uit Shadow Dragon en Chrom uit Fates. Naast de bekende karakters zitten er ook nog een aantal volledig nieuwe gezichten in Fire Emblem Warriors. Tot nu toe zijn er daarvan vier namen bekend: Darios, Yuana en de tweeling Shion en Lian. Hoewel de tot nu toe getoonde personages allemaal zwaardvechters zijn, zul je in de game ook aan de slag kunnen met boogschutters en magiërs.

Fire Emblem Warriors komt dit najaar uit voor de Nintendo Switch en de 3DS.