Nieuwe Homefront heet The Revolution

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Homefront heet The Revolution

Crytek heeft officieel een nieuwe Homefront-game aangekondigd. De game zal verschijnen voor de PC, PS4 en Xbox One en zal door het leven gaan als Homefront: The Revolution.

Crytek nam bij het faillissement van THQ de rechten op de Homefront-serie over en heeft vandaag middels een trailer dit nieuwe deel uit de doeken gedaan. Volgens Crytek waren ze destijds onder de indruk van het verhaal en is dit ook de voornaamste reden waarom ze de franchise over hebben genomen.

De game speelt zich vier jaar nadat de Greater Korean Rupublic de VS heeft overgenomen af. Hoofdrolspeler is Ethan Brady, een normale inwoner van de VS die een groep rebellen zal leiden in de strijd tegen de Koreanen. Volgens Crytek kunnen we onder andere segmenten in een open wereld verwachten en kunnen spelers bijvoorbeeld ook midden in een gevecht hun wapens aanpassen door er bepaalde onderdelen aan toe te voegen. Volgens de ontwikkelaar wordt de wereld ‘open en dynamisch’ en gaat de CryEngine-technologie daar een grote rol in vervullen.

De voorgaande Homefront-game was een first-person shooter en verscheen oorspronkelijk op de PC, PS3 en Xbox 360. De game werd ontvangen met verschillende kritieken, vooral gericht op de lengte van de singleplayer campagne: deze bleek in ongeveer drie uur uitgespeeld te kunnen zijn. In Homefront maakten we mee hoe Korea de Verenigde Staten binnen viel en binnen een korte tijd het halve land bezette. Homefront: The Revolution zal op de E3 aanwezig zijn en staat voorlopig gepland voor 2015.