Nieuwe Hitman wordt volledig episodic

Nieuwe Hitman wordt volledig episodic

Het is al langer bekend dat Io Interactive en Square Enix de episodische kant op wilden gaan met de nieuwe Hitman, maar hoe en wat weten we vanaf vandaag. De game zal €15 kosten en elke nieuwe locatie kost €10 extra.

Met de aankomende Hitman slaan Square Enix en Io Interactive een nieuwe weg in. Hoe de game in elkaar zou gaan steken en wat alles zou gaan kosten was totaan vandaag onbekend. Eerder leek het de bedoeling dat Hitman maar gedeeltelijk in stukken verdeeld zou worden, met één helft eerst en de ander later. Nu is het duidelijk geworden dat bijna de gehele game in stukken wordt verdeeld in dus ook in delen wordt verkocht.

Mensen met interesse in de titel, krijgen verschillende mogelijkheden om de game aan te schaffen. Wanneer Hitman uitkomt in maart zal de game €15 kosten en enkel bestaan uit een proloog en Parijs als een van de locaties in de game. Een maand later zal Italië als locatie erbij komen en in mei zal Marokko beschikbaar worden. Later in het jaar komen daar Thailand, de V.S. en Japan bij. Gepland is dat deze locaties maandelijks uitkomen, maar dat is wellicht nog te vroeg om te garanderen. Voor elke nieuwe locatie moet de speler €10 extra betalen. Elke locatie staat echter niet gelijk aan één enkele missie. Uit hoeveel missies een locatie wél bestaat is dan weer niet duidelijk.

Spelers kunnen direct €60 neertellen voor alle content die dit jaar stukje bij beetje uit zal komen, eerst €15 betalen voor het eerste deel en op een later tijdstip naar de volledige game upgraden voor een extra €50, of €15 betalen voor het eerste deel en daarna €10 voor elke nieuwe locatie. Aan het einde van het jaar zal de game ook in fysieke vorm uitkomen met alle content die tot dan toe is gemaakt voor €60.