Nieuwe GTA Online modus is live, behalve op PS3 en Xbox 360

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe GTA Online modus is live, behalve op PS3 en Xbox 360

Een ieder die nog volop aan de slag is met GTA Online, het multiplayer gedeelte van GTA V, zal misschien in de featured playlist al de nieuwe modus zijn tegengekomen, behalve wanneer je nog speelt op de last-gen consoles. De modus genaamd ‘Every Bullet Counts’ doet volgens Rockstar zijn naam eer aan. Iedere kogel, en het zijn er bijzonder weinig, telt.

Volgens de ontwikkelaars zal het absoluut geen regen van kogels zijn in Every Bullet Counts. Sterker nog, er zullen in iedere ronde slechts twee schoten gelost worden, daarna komt het aan op vernuftig gebruik van slagwapens. Rockstar zelf omschrijft de modus als volgt.

“Terwijl geen een verstopplek veilig is zullen vier spelers het tegen elkaar opnemen in een besloten ruimte en een bijzonder klein arsenaal. Slechts een Marksman pistool en twee kogels om drie tegenstanders uit te schakelen. Tactiek is het sleutelwoord. Wanneer spelers hun munitie hebben verspeeld zullen ze een beroep moeten doen op vernuftige melee aanvallen met hun bijl of kapmes om in leven te blijven. Campers opgelet: ierdereen die langer dan vijf seconden stil blijft zitten zal op de map zichtbaar worden gemaakt, waardoor ze een makkelijke prooi vormen voor een ieder die zich verstandig van schuilplek naar schuilplek verplaatst.”

De modus zal, zoals eerder gezegd, alleen op de PlayStation 4, Xbox One en pc te spelen zijn. Zoals bij eerdere updates heeft Rockstar zijn pijlen gericht op de huidige generatie consoles, wat betekent dat Every Bullet Counts helaas niet op de PlayStation 3 of Xbox 360 zal verschijnen.