Nieuwe game van Edmund McMillen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Nieuwe game van Edmund McMillen

Het meesterbrein achter The Binding of Isaac en Super Meatboy heeft zijn nieuwe game aangekondigd. The End Is Nigh is vanaf vandaag te bekijken in de Steam store, maar deze is nog niet te bestellen. De game zal vanaf 12 juli te spelen zijn.

Edmund McMillen staat bekend als één van de meest succesvolle indie-game makers. Zijn grote successen waren Super Meatboy en The Binding of Isaac. Al een tijd geleden heeft Edmund McMillen te weten gegeven dat hij in de weer was met de ontwikkeling van een nieuwe game. Nu weten we eindelijk wat zijn geheime project was: The End Is Nigh.

De nieuwe actie-platformer gaat over Ash. Ash is één van de weinige dingen die het einde van de wereld heeft overleefd. In de game bestuurd je Ash die probeert te overleven in de nieuwe wereld, vol gevaren. De gamewereld zal meer dan 600 levels met zich meebrengen in meer dan 12 hoofdstukken en een hele hoop achievements. Natuurlijk zullen er veel referenties naar andere games en pop-cultuur in de game zitten, zoals we gewend zijn van Edmund McMillen.

De game zal op 12 juli beschikbaar worden gesteld en zal uiteindelijk ook naar Switch worden uitgebreid.