Nieuwe game van Cliffy B heet LawBreakers

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Nieuwe game van Cliffy B heet LawBreakers

Cliff Bleszinski, de man die onder andere verantwoordelijk is voor de Gears of War-franchise, heeft de eerste game onthuld die zijn nieuwe ontwikkelstudio gaat maken. LawBreakers gaat het eerste project worden van Boss Key Productions en deze kunnen we volgend jaar verwachten.

In een livestream op Twitch hebben de oprichters van Boss Key Productions, Cliff Bleszinski en Arjan Brussee, de eerste info losgelaten over LawBreakers, welke eerst de naam Project Bluestreak had gekregen. In een trailer werd het verhaal in een notendop verteld en deze speelt zich af in een futuristische omgeving. Door experimenten van de Amerikaanse overheid breekt de maan in stukken waardoor “The Shattering” een feit werd. Een verwoestende aardbeving, overstromingen en verstoorde zwaartekracht waren het gevolg. De mensheid komt hier uiteindelijk bovenop, maar in het jaar 2105 rukte een grote groep “lawbreakers” op die steden verwoestten met geweld en drugs. Uiteindelijk krijg jij de taak om in samenwerking met andere instanties deze chaos te stoppen.

Naast deze beelden heeft Cliffy B gezegd dat game vooral draait om de strijd tussen ’the law’ en ’the lawbreakers’.

De game zet twee groepen tegenover elkaar. De wet en de wetovertreders. De drie belangrijkste pilaren voor LawBreakers zijn bendes, wapens en zwaartekracht. De game is geinspireerd op snelle actie die je kent van arena-shooters en spelers kunnen met de zwaartekracht spelen met hun uitrusting, zoals ‘grappling hooks’. Het word zelfs zo extreem dat je op een gegeven moment de vaste grond kan veranderen in lava.

Ten slotte beantwoordde Bleszinski nog een aantal vragen van kijkers in de Twitch-chat. Zo kon hij bevestigen dat de helft van de cast vrouwelijk is en dat LawBreakers zich focust op vijf tegen vijf gevechten. Aankomende vrijdag worden er nieuwe gameplay beelden getoond, maar de CGI-trailer kan je hierboven bekijken.