Nieuwe game aangekondigd in het Sleeping Dogs-universum

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe game aangekondigd in het Sleeping Dogs-universum

Toen Sleeping Dogs van naam en uitgever verwisselende, was men tegelijkertijd verbaasd en opgelucht. De game scoorde uiteindelijk hoge cijfers en was geliefd door fans, maar stelde in de verkoop “teleur”. Ondanks dat komt er een quasi-vervolg op de open-world game uit 2012.

United Front Games (de ontwikkelaar van Sleeping Dogs) liet vandaag weten te werken aan een vervolg. Op 30 september had de ontwikkelaar een nieuwe naam laten registeren; Triad Wars. Hoewel ze niet veel lieten weten, vertelde ze wel dat we kunnen verwachten dat het zich in hetzelfde ‘universum’ zal afspelen. Of dit betekent dat de aankomende game net als het eerste deel zich in Hong Kong zal afspelen, of op een andere plek met referenties naar het eerste deel is nog niet duidelijk. De game staat gepland om uit te komen in 2014, maar welke vorm de nieuwe game zal aanmeten of op welke console de game zal verschijenen is nog niet bekend.

Opvallend dat een tweede deel in de serie is aangekondigd, aangezien Square-Enix aangegeven had dat de game een commerciële flop was. Square-Enix had verwacht veel meer van de game te verkopen, al verkocht Sleeping Dogs niet slecht voor een oorspronkelijk gecancelde game. De uitgever prees de ontwikkelaar echter wel vanwege de hoge scores die de game kreeg door de media.