Nieuwe functionaliteiten voor PlayStation 4 in update 5.0

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Nieuwe functionaliteiten voor PlayStation 4 in update 5.0

De PlayStation 4 is inmiddels al vier jaar oud, maar sinds die tijd heeft Sony niet stilgezeten. Zo is vorig jaar de PlayStation 4 Pro-editie geïntroduceerd die 1080p en 60 FPS kan ondersteunen. De nieuwste update laat ook weer zien dat de console nog niet zijn laatste vorm heeft bereikt.

De 5.0 update die vandaag uitkwam voegt functionaliteiten toe voor zowel PlayStation 4 als PlayStation 4 Pro. Zo brengt de update van 375 MB de mogelijkheid om in 1080p en 60 FPS te streamen via de PlayStation 4 Pro. Daarnaast kunnen gebruikers van PSVR nu notificaties en pop-ups zien terwijl zij in VR aan het streamen zijn.

Een van de grootste toevoegingen is gedaan aan de vriendenlijst. Het is nu mogelijk om je vrienden in groepen in te delen. Heb je een vaste groep vrienden waar je altijd mee gamet? Dan kun je deze in een groep plaatsen en eenvoudig zien of deze online zijn en een uitnodiging sturen. Deze vriendenlijsten en ook andere menu’s kun je vanaf nu ook beter bekijken via een verbeterd Quick Menu. Hierin kun je zien hoever die ene download is of dus je vrienden uitnodigen.

Wie liever helemaal geen berichten meer krijgt over downloads en vriendenverzoeken krijgt nu de mogelijkheid om deze notificaties compleet uit te zetten. Hierdoor krijg je geen pop-up notificatie meer over de door jouw gekozen gebeurtenis.