Nieuwe Fatal Frame-game exclusief voor de Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Fatal Frame-game exclusief voor de Wii U

Wii U-bezitters kunnen zich verheugen op slapeloze nachten: een nieuwe Fatal Frame-game is aangekondigd voor de Wii U en zal uiteraard gebruikmaken van de unieke features die het systeem biedt.

De Fatal Frame-serie (die in Japan de naam Project Zero draagt) beleefde zijn hoogtijdagen ten tijde van de PlayStation 2. Een enkele game daargelaten is het de laatste tijd stil rondom de spook-serie, maar dankzij de hulp van Nintendo kunnen fans zich verheugen op een nieuw deel. In de nieuwste Famitsu staat een artikel over de aankondiging van een nieuwe Fatal Frame, gemaakt door Tecmo Koei in samenwerking met Nintendo.

Er is momenteel niet veel bekend, mogelijk dat er meer informatie beschikbaar zal komen ten tijde van het E3 in juni, maar gezien de gameplay van eerdere Fatal Frame-games wordt verwacht dat het optimaal gebruik zal maken van de aparte functies die de Wii U Gamepad biedt. Naast de nieuwe game kunnen fans ook een boek gebaseerd op de games verwachten en later dit jaar zelfs een film.

Hoewel Nintendo bekend staat om de familievriendelijke games, is dit niet de eerste horror game waaraan ze mee hebben geholpen: in 2003 verscheen de psychologische thriller Eternal Darkness. Een releasedatum is niet bekend voor de nieuwe Fatal Frame, maar verwacht wordt dat het nog even zal duren. Genoeg tijd dus om voldoende schoon ondergoed in te slaan.