Nieuwe DLC voor Civilization 6 bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe DLC voor Civilization 6 bekendgemaakt

Civilization 6 krijgt een nieuwe uitbreiding. Dit maakte 2K Games bekend op hun website. Het heeft in ieder geval te maken met de uit de 12e eeuw afkomstige koning Jayavarman VII.

De Khmer gaan hun opwachting maken in het zesde deel van de Civilization-serie. Deze uit Indonesië afkomstige samenleving wordt geleid door Dyah Gitarja. Deze dame kwam aan de macht nadat haar bekende halfbroerkoning Jayavarman VII werd vermoord.

De Khmer hebben de Prasat tot hun beschikking, wat een vervanging is voor een tempel. Hiermee kunnen ze een Martyr promoveren tot missionaris en wordt er een Relic Great Works slot vrijgegeven.

Jayavarman VII zelf brengt de Monasteries of the King-vaardigheid naar de serie. Hiermee kunnen de Khmer aangrenzende gebieden overnemen als hun Holy Sites compleet zijn. De Grand Barays-vaardigheid gaat ervoor zorgen dat aquaducten de voedselproductie sneller laten verlopen.

Bezitters van de Civilization 6 Digital Deluxe Edition krijgen de Khmer en de rest van de uitbreiding gratis. Er is nog geen releasedatum bekend, maar verwacht wordt dat de release tijdens de grote herfstupdate gaat plaatsvinden.