Nieuwe Deus-Ex titel aangekondigd voor Next-Gen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Deus-Ex titel aangekondigd voor Next-Gen

Eidos Montreal meldde vandaag dat er momenteel een nieuwe Deus-Ex titel in ontwikkeling is voor de Next-gen consoles en PC. De game zal een onderdeel worden van het cross-platform project genaamd Deus-Ex: Universe. Het grootste gedeelte van het team dat ook aan het vorige Deus-Ex deel werkte zal ook weer dit project in handen hebben, aldus Eidos.

David Anfossi, hoofd van Eidos Montreal, melde dat het verhaal van de nieuwe game zich zal gaan focussen op transhumanisme en een klassensysteem dat hier aan gelinkt zit. “De vrijgegeven beelden zijn een afspiegeling van transhumanisme en segregatie in een ‘ghetto stad’ die vrijwillig gebouwd is om personen onder te verdelen in klassen. De mensen in deze klasse hebben hun omgeving aangepast door een nostalgisch gevoel van een cyber renaissance”, aldus Anfossi. “Deze donkere afgebrokkelde wereld zet de toon voor alles wat komen gaat in het universum van Deus-Ex”.

Het nieuwe spel moet een startpunt worden voor een steeds groter groeiende en verbonden spelwereld, door Eidos bestempeld als Deus-Ex: Universe. Anfossi: “Het is een belofte vanuit ons om betekenisvolle content te leveren die de franchise op een regelmatige basis laat groeien en een diepe samenzwering bloot zal leggen die verschillende Deus-Ex games zal omvatten. Op deze manier kunnen we een meeslependere en rijkere ervaring leveren dan ooit tevoren”. Deus-Ex: Universe zal lopen via verschillende platformen, waaronder volledige platformer- en PC titels, maar ook tablet games, mobiele games, boeken en graphics novels zitten in de pijpleiding.