Nieuwe details van Watch Dogs 2 onthuld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe details van Watch Dogs 2 onthuld

Ubisoft heeft vandaag een einde gemaakt aan alle speculaties omtrent Watch Dogs 2. Middels een livestream deed de Franse uitgever de opvolger van Watch Dogs uit de doeken. De belangrijkste informatie die verstrekt werd bestond uit de stad waarin de game zich gaat afspelen en de geruchtmakende protagonist.

In de stream werd al snel duidelijk gemaakt dat het winderige en kille Chicago plaats heeft gemaakt voor San Francisco, de bakermat van het hacken, aldus het ontwikkelteam van Watch Dogs 2. Gezien de ontwikkelaars in Watch Dogs 2 meer de focus willen leggen op het hacken, en het zelfs verder willen uitwerken, vormde Silicon Valley de uitgelezen kans en de perfecte locatie.

De geruchten over de protagonist die de laatste tijd de revue passeerden bleken niet te kloppen. In plaats van een Aziatische jongen is de rol weggelegd voor een afro-Amerikaanse jongeman genaamd Marcus Holloway, die bezaaid is met hacking skills en de nodige vernuftige wapens op zak heeft.

Ubisoft heeft naar eigen zeggen behoorlijk naar de internetfora gekeken na de launch van Watch Dogs en weet dus ook waar de schoen wrong. Daarom is bij de ontwikkeling goed gelet op het implementeren van diverse speelstijlen, gezien iedereen een andere stijl prefereert. Niet alle wapens in de game zijn dodelijk en er wordt zelfs beweerd dat je de game kan voltooien zonder ook maar een slachtoffer te maken. Daarnaast zijn de driving physics ook op de schop gegaan, waardoor voertuigen besturen een stuk prettiger aanvoelt. De besturing was namelijk een van de klachten over het eerste deel.

Ook in Watch Dogs 2 staat connectiviteit voorop, met name de connectiviteit online. Zo zou je zomaar in de story mode een vriend van je tegen het lijf kunnen lopen en samen met hem of haar een co-op missie kunnen starten. Of je kunt gewoon wat onzinnigs doen met elkaar. Die keuze is aan de speler. Missies zal Watch Dogs 2 ook ruim voldoende hebben, gezien San Francisco vol zit met verschillende facties die allemaal hun stukje van de stad willen beheren.

Gedurende de E3 zal Ubisoft zich toeleggen op het delen van gameplay met de bezoekers, en de demo zal dan ook op de beursvloer gespeeld kunnen worden. Op het eindproduct zullen we nog even moeten wachten. De game staat momenteel gepland voor 15 november 2016.