Nieuwe details bekend van Pokémon Sun en Moon

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nieuwe details bekend van Pokémon Sun en Moon

Hoewel Nintendo zich dit jaar tijdens de E3 vrijwel volledig richt op de nieuwe Zelda-game, maakten zij tijdens de presentatie ook de tijd voor de aankomende nieuwe titels in de Pokémon-franchise, Pokémon Sun en Moon. Zo konden we nieuwe gameplaybeelden bekijken en werd er een nieuwe modus bekendgemaakt.

De Pokémon-franchise is ondertussen alweer twintig jaar oud en de serie is nog steeds razend populair onder de fans. Aan het eind van het jaar krijgt de 3DS twee nieuwe titels in de vorm van Pokémon Sun en Moon. Eerder werd al bekend dat het zich zou afspelen in de regio Aloha en diverse nieuwe Pokémon zal bevatten, waaronder de nieuwe starters Popplio, Litten en Rowlet. Tijdens de presentatie van Nintendo op de E3 kregen we nieuwe beelden gericht op de gameplay, waarvan de video boven dit bericht te bekijken is.

Daarnaast zullen beide titels een nieuwe gamemodus bevatten, namelijk Battle Royal. In Battle Royal komen vier verschillende trainers op hetzelfde moment tegenover elkaar te staan. De eerste speler die al zijn Pokémon verliest, verliest de wedstrijd en aan het einde van de match wordt door middel van punten bekeken welke trainer wint.

Pokémon Sun en Moon zijn natuurlijk beschikbaar voor de handheld van Nintendo, de 3DS, en zullen vanaf 23 november 2016 in de Nederlandse schappen liggen.