Nieuwe crowdfunding site speciaal voor games; ‘Fig’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe crowdfunding site speciaal voor games; ‘Fig’

Een nieuwe manier van crowdfunding is naar voren gekomen. De website Fig richt zich speciaal op crowdfunding voor games, maar beloofd het anders aan te pakken dan bijvoorbeeld Indiegogo of Kickstarter. Ook werken er prominente figuren uit de industrie mee.

De website Fig probeert zich door middel van een aantal manieren te onderscheiden van andere sites. Waar sites zoals Kickstarter gebruikt kunnen worden voor letterlijk alles, zal Fig alleen zijn voor het funden van games. Het tweede is dat mensen die investeren in titels meer te zeggen zullen krijgen over de games. Elke game die door de website “gefund” zal worden zal z’n eigen kleine productiemaatschappij worden. Die maatschappij, samen met de website Fig zal de exclusieve distributierechten krijgen, terwijl de ontwikkelaar altijd de beheerder blijft van de IP die ze willen ontwikkelen. Als laatste zal Fig altijd één funding tegelijkertijd houden.

Fig is mede mogelijk gemaakt door een investering van Spark Capital, een kapitaalverstrekker die ook geld investeerde in de Oculus Rift, Twitter en Slack. Als dat nog niet genoeg vertrouwen is, zijn een aantal grote namen uit de gaming-industrie bijeen gekomen om de adviseurs voor de website te worden. Het gaat hier om Feargus Urquhart van Obsidian, Brian Fargo van inXile en Ti Schafer van Double Fine. Wanneer een ontwikkelaar aanklopt met een idee zullen zij advies en begeleiding geven. Niet alleen dat, zij zullen op den duur ook een nieuwe game proberen te funden via Fig.

De website is nog niet in de lucht, maar zal binnenkort launchen. Wanneer dat is, is nog onduidelijk, maar de eerste game waar je geld in kan gaan investeren zal Outer Wilds zijn.