Nieuwe Crash Bandicoot, Jak 4 en Uncharted: Remastered niet uitgesloten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Crash Bandicoot, Jak 4 en Uncharted: Remastered niet uitgesloten

Gisteren vertelde Arne Meyer, community strategist bij Naughty Dog, dat de Amerikaanse studio is begonnen met denken aan een mogelijk nieuwe The Last of Us-game, vandaag vertelt dezelfde Meyer dat een nieuwe Crash Bandicoot, Jak 4 of remastered versies van de Uncharted-games niet uitgesloten zijn.

Meyer benadrukt dat hij momenteel geen aankondigingen doet, maar de studio houdt alle opties open. “Het is nooit van de tafel”, zegt Meyer over een mogelijk nieuwe Crash Bandicoot. “Het is nog niet zo lang geleden, maar er gelden dezelfde problemen als bij een nieuwe Jak & Daxter. Er werken nog altijd mensen bij ons die hebben gewerkt aan de originele Crash Bandicoot. We zullen nooit ons verleden vergeten en het zou geweldig zijn voor nostalgische redenen, maar we moeten ons afvragen of dat is waar onze kracht nu ligt.”

Naughty Dog heeft zich de afgelopen jaren ontplooid tot een ontwikkelaar van verhaalgedreven games. “Het kan een kwestie zijn zo simpel als hardware. We maken nu games naar de mogelijkheden van de PS4 en verhaalgedreven, filmische games passen daar goed bij. Daar zijn we ook goed in. Als wij het gevoel hebben dat een nieuwe Crash Bandicoot of Jak 4 goed bij iets past, dan gaan we daar volledig voor.”

Shuhei Yoshida, CEO van Sony’s World Wide Studio’s, vertelde onlangs dat het bedrijf zich ook zal richting op nieuwkomers op het PlayStation-platform die bijvoorbeeld geen PS3 in huis hebben gehad. Op de vraag of Naughty Dog mogelijk ook de Uncharted-games gaat ‘remasteren’ was Meyer kortaf: “Het zou leuk zijn. Als alles op z’n plaats valt, dan doen we het zeker.”