Nieuwe controller voor Xbox One?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe controller voor Xbox One?

De Xbox Support website heeft wellicht een verrassing van Microsoft voor de E3 verpest. Op de site is een pagina en afbeelding te zien van een tot nu toe onbekende controller voor de Xbox One. De nieuwe controller heeft onder andere een 3,5mm port voor een microfoon.

De volledige pagina vertelt eigenlijk alles over wat lijkt op een nieuwe controller voor de Xbox One. De grootste “red flag” is waarschijnlijk het zinnetje dat zegt dat dit alleen van toepassing is op controllers die na juni 2015 zijn aangeschaft. Toevallig is de E3 ook in juni. Op de afbeelding is een boel te zien, al lijkt het grotendeels op de normale controllers die we van de Xbox One gewend zijn. Meer informatie zal ongetwijfeld volgende maand worden gegeven tijdens de Microsoft persconferentie op de E3.

Nieuwe controller voor Xbox One?

Veranderingen aan controllers zijn zeldzaam, maar niet ongewoon. De controllers van de PlayStation kwamen oorspronkelijk niet met analoge sticks en de eerste controller voor de eerste Xbox is berucht vanwege zijn grootte. De kleinere controllers voor de eerste Xbox, die eigenlijk gemaakt waren voor de oosterse markten, nam het langzaam maar zeker over.