Nieuwe content voor Sea of Thieves aangekondigd

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe content voor Sea of Thieves aangekondigd

Studiohoofd Craig Duncan en design director Mike Chapman hebben in een interview met IGN bevestigd dat er drie grote nieuwe toevoegingen gaan komen in Sea of Thieves. Deze toevoegingen worden naast de al aangekondigde updates uitgebracht. 

De nieuwe toevoegingen moeten in de game komen voordat het jaar voorbij is. Ter ere van de verjaardag van Banjo-Kazooie heeft de studio al een nieuw boegbeeld toegevoegd. Op 29 mei werd de grote update The Hungering Deep uitgebracht en werden op de E3 de Cursed Sails- en Forsaken Shores-uitbreidingen aangekondigd. Cursed Sails wordt deze maand uitgebracht en Forsaken Shores wordt in september speelbaar.

Qua details hebben Duncan en Chapman nog weinig losgelaten. Wel lieten ze weten dat meerdere teams aan de slag zijn om de updates te realiseren. Het team achter The Hungering Deep werkt momenteel aan de eerstvolgende update. De andere teams werken aan de rest.

Duncan liet ten slotte los dat ze een vierde team aan het samenstellen zijn om het proces nog sneller te laten verlopen. Momenteel kunnen spelers de verjaardag van Banjo-Kazooie vieren. Deze platformhelden worden alweer twintig jaar oud en het jubileum wordt in Sea of Thieves gevierd. Zo is het boegbeeld, genaamd Bear & Bird Figurehead, te koop voor 1998 gold, het jaar waarin het tweetal hun eerste stappen deden.