Nieuwe consoles gebruiken tot drie keer zo veel energie als voorgangers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe consoles gebruiken tot drie keer zo veel energie als voorgangers

De PlayStation 4 en Xbox one zouden wel eens tot drie keer zo veel energie kunnen vragen op jaarbasis in vergelijking tot hun voorgangers, stelt the Natural Resources Defence Council (NRDC) in een rapport. Ondanks ingebouwde functies om energiegebruik te beperken eisen de functies en processen meer energie dan de vorige generatie.

“De consoles kunnen nog steeds tot drie keer zo veel energie verbruiken dan de meest recente voorgangers door een combinatie van factoren. Ze gebruiken meer energie om games af te spelen en films de draaien en gebruiken deze kracht over een langere periode, met name in de slaapmodus (de verbonden stand-by functie) wanneer je niet eens in de gamer bent of accessoires aan het opladen bent, of in de TV-stand, wanneer je de Xbox One gebruikt om de tv af te spelen”, aldus het rapport. De Xbox One zou tot 150 dollar kunnen kosten in energie over een tijdspanne van 5 jaar.

Om de kosten voor energie naar beneden te krijgen zouden de producenten extra verbeteringen kunnen doorvoeren in de software. Andere vorderingen zouden bijvoorbeeld kunnen bestaan uit het verlagen van de energiekosten in stand-by modus of tijdens het streamen van content volgens het NRDC.