Nieuwe cloud-technologie Microsoft voorspelt input

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe cloud-technologie Microsoft voorspelt input

Microsoft is bezig met onderzoek naar een nieuwe cloud-technologie genaamd DeLorean. Met deze nieuwe technologie willen ze lag verminderen door middel van het voorspellen van acties.

Op basis van de speelwijze van de gamer zou de technologie alvast mogelijke acties doorsturen waardoor de ping met ongeveer 250ms naar beneden gaat. Het systeem kan mogelijke acties voorspellen en alvast in een rijtje zetten, om vervolgens alleen de acties met juiste input te laten zien op het scherm.

Microsoft is de technologie nu aan het testen met Doom 3 en Fable 3. Deze games worden zowel op de oude manier, als met de hulp van DeLorean gestreamed naar onwetende gamers. “Bijna iedereen verkiest DeLorean boven de oude manier”, aldus Microsoft. Volgens de Amerikaanse gigant zorgt deze nieuwe technologie voor een “meer gestroomlijnde ervaring” ten opzichte van de oude.

DeLorean is momenteel nog in concept-fase en een mogelijke releasedate is nog niet bekend. Microsoft heeft wel al aangekondigd in de toekomst veel van hun games kracht te gaan bijzetten met cloud-computing. De onlangs aangekondigde Crackdown zou de eerste game moeten zijn die deels draait in de cloud.