Nieuwe Bond-film tot na 2019 uitgesteld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Bond-film tot na 2019 uitgesteld

Danny Boyle vertrok recent als regisseur voor de nieuwe Bond-film. Dat vertrek had te maken met creatieve meningsverschillen omtrent het script van de film. Nu doet zich echter alweer een nieuw probleem aan bij de productie van de spionnenfilm. De nieuwe Bond-film komt namelijk niet eind 2019 uit, maar is voorlopig uitgesteld.

De nieuwe film over de bekendste Britse spion James Bond heeft uitstel gekregen. Bond 25 zou de releasedatum van 25 oktober 2019 niet gaan halen door recente problemen. Dit heeft niet alleen te maken met het vertrek van de regisseur Boyle, maar ook de keuze voor de slechterik in Bond 25 draagt bij aan de problematiek rond de film. Daniel Craig zal voor de vijfde keer de rol van James Bond op zich nemen. Hierdoor heeft hij grote zeggenschap over de casting gekregen. Voornamelijk Craig zou niet tevreden zijn met de acteur die de slechterik in de nieuwe film moet gaan spelen. Die rol is vergeven aan de 41-jarige Poolse acteur Tomasz Kot.

De opzet van de film zou gaan om een Koude Oorlog-element in een modern jasje, iets waar productiemaatschappij EON akkoord mee is gegaan en er geen problemen in zag. Ook Danny Boyle scheen hier geen problemen mee gehad te hebben. Die problemen lagen volgens bronnen echter bij de casting voor de film.

EON heeft besloten op zoek te gaan naar nieuwe schrijvers voor het script alvorens het op zoek gaat naar een nieuwe regisseur. Hiermee zou dus duidelijk worden gemaakt dat het huidige script niet gebruikt zal gaan worden. Dit zou als gevolg hebben dat de releasedatum van 25 oktober 2019 niet te halen valt.