Nieuwe BlazBlue-game gecancelled voor Xbox 360

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe BlazBlue-game gecancelled voor Xbox 360

Arc System Works zal BlazBlue: Chrono Phantasma niet naar de Xbox 360 brengen. De ontwikkelaar zegt dat de game niet past op een DVD. Hoewel ze de game kunnen downgraden, weigeren ze een inferieur product op de markt te brengen.

De Xbox 360 is aan het einde van z’n Latijn. In de komende jaren zullen ontwikkelaars het systeem niet meer ondersteunen en overstappen naar de Xbox One. Arc System Works is echter een stuk sneller. Zij kiezen ervoor om hun nieuwste game niet uit te brengen voor de Xbox 360 omdat de game te groot is voor een DVD. De game past simpelweg niet op de disc wat aangeeft dat de limiet is bereikt voor wat mogelijk is met een DVD en daarmee indirect waar de Xbox 360 toe mogelijk is. De game zou dusdanig gedowngrade moeten worden om het te laten passen, dat het volgens Arc Systems Works geen vertoning meer zou zijn.

Ondanks dat gaat de Vita-versie van de game wél door. Producer Toshimichi Mori verklaarde waarom die versie wel door zal gaan.

“Het komt erop neer dat als we het op een DVD moeten krijgen, we de game zoveel moeten comprimeren dat het er niet meer uitziet. De reden waarom de Vita-versie wel het licht zal zien is omdat het een draagbaar systeem is: niemand verwacht dat dat zich kan evenaren met zijn grote console-broers. Desondanks werken we hard om de game er zo goed mogelijk uit te laten zien.”