Nieuwe Battlefield gelekt: Battlefield Hardline

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Battlefield gelekt: Battlefield Hardline

Visceral Games, bekend van de Dead Space-serie, werkt aan de volgende game in de Battlefield-serie en heeft de game vandaag mogelijk gelekt. De naam van de nieuwe Battlefield zal waarschijnlijk “Battlefield Hardline” zijn.

Hoewel de naam het niet doet vermoeden, lijkt de nieuwe Battlefield eerder een spin-off van de echte serie en zal het een politie/dief-jasje aantrekken. Geruchten dat Electronic Arts erover dacht om de franchise uit te breiden door het in een ander jasje te steken, deden al eerder de ronde. Het was echter niet duidelijk in elke vorm we dit konden verwachten.

Met de codenaam “Havana” werd er artwork en een logo geplaatst op de server van EA, samen met “BFH”-icoontjes voor PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Daarnaast zijn er vier classes bekend, namelijk: de Enforcer, Mechanic, Operator en Professional. Ook een multiplayer map genaamd Downtown was gespot samen met een welkomstberichtje voor de beta.

Het Twitterkanaal “Battlefield Daily” heeft het enigszins bevestigd door een foto te plaatsen waarop icoontjes te zien zijn voor in-game achievements in de nieuwe Battlefield. De icoontjes bestaan bijvoorbeeld uit handboeien, een zak met een dollarteken erop en een klimtouw inclusief haak

Er stond een onthulling van een “nieuwe Frostbite-game” gepland tijdens de Electronic Arts conferentie op de E3; het kan goed zijn dat dit die game was. Verwacht echter binnenkort meer nieuws, want zoals wel vaker bij gelekte games zal de uitgever de game binnen 24 uur officieel aankondigen.