Nieuwe Battlefield 5 trailer laat de vernietiging van Rotterdam zien

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Nieuwe Battlefield 5 trailer laat de vernietiging van Rotterdam zien

In de historie speelde Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote rol, met in het bijzonder hoe deze stad nagenoeg compleet met de grond gelijk werd gemaakt. Eerder had Dice al bekendgemaakt dat het haar eigen visie hiervan wilde tonen in Battlefield 5, maar nu krijgen we ook beelden te zien van haar versie van dit evenement.

In een nieuwe trailer van Battlefield 5 krijgen we beelden te zien van hoe Dice de verwoesting van Rotterdam voor ogen ziet in haar nieuwe game. In de trailer zien we de prachtige straten van Oud-Rotterdam met de klassiek Hollandse architectuur die vervolgens met granaten, tanks en vliegtuigen aan gort worden geschoten. Wat er overblijft is een brandende hoop gesteente en modder.

Aan het einde van de trailer krijgen we nog even een korte teaser. We zien een grote open vlakte met een cirkel van vuur die steeds kleiner wordt. Dit doet natuurlijk denken aan de het battle royale-format waarvan we al weten dat Dice die wil toepassen in de game. Verder hebben we echter nog geen informatie over hoe dit format gaat werken en die krijgen we ook niet in de trailer. De game staat gepland om uit te komen op 19 oktober.