Nieuw seizoen voor Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League komt eraan

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuw seizoen voor Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League komt eraan

Ontwikkelaar Ubisoft heeft samen met het grote eSports-bedrijf ESL aangekondigd dat op 23 maart Year 2 van de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League van start gaat in Europa. In Noord-Amerika begint deze op 20 maart en in Brazilië op 26 maart.

Onlangs is in Montréal het eerste competitiejaar afgesloten, daar vond namelijk de grote finale plaats. Dat het evenement populair was onder de fans, bleek uit de cijfers. De community van ongeveer 15 miljoen spelers liet dan ook graag van zich horen toen bekend werd dat er een competitie aankwam. 120.000 fans keken tegelijkertijd naar de competitie en er is in totaal ongeveer 1,3 miljoen uur gekeken naar de competitie.

Year 2 gaat zich uitsluitend richten op Windows pc, terwijl de console-bezitters zich kunnen uitleven in de Major Leagues. Hierdoor blijft de competitie zich verder ontwikkelen en kan het groter en beter worden dan ooit tevoren.

De Pro League kent drie seizoenen en een grote finale, waar ook de Rainbow Six-kampioen gekroond gaat worden. De beste teams uit Europa, Noord-Amerika en Brazilië strijden aan het einde van elk seizoen om een plek in de finale. De winnaars van de finale kunnen een bedrag van 100.000 dollar verwachten.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.