Nieuw record aan VAC-bans tijdens Steam Summer Sale

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nieuw record aan VAC-bans tijdens Steam Summer Sale

Valve is altijd vrij vlijtig als het gaat om het verbannen van spelers die de regels overtreden, maar deze Steam Summer Sale hebben ze zichzelf overtroffen. 40.000 spelers zijn verbannen van het platform, wat het de grootste ban-actie op Steam tot nu toe maakt.

Dat wij allemaal onze portemonnee trekken met de Steam Sale is inmiddels wel duidelijk, maar ook cheaters doen dan graag wat nieuwe aankopen. Aankopen op een nieuwe account om precies te zijn, waar de valspelers nog geen VAC-ban hebben. Voor gereduceerd tarief kan men de games die verloren zijn gegaan door de VAC-ban weer opnieuw kopen, maar dan moet je natuurlijk wel zorgen dat er niet gecheat wordt. Dat is volgens Valve duidelijk niet het geval, want ze hebben stevig met de banhamer gezwaaid. De dag nadat de Steam Sale eindigde zijn er 40.000 accounts verbannen.

VAC-Bans 
 Pixel Vault
Aantal VAC-bans na de Steam Summer Sale (Via steamdb.info)

 

VAC is het Valve Anti-Cheat systeem, waarmee spelers gebanned worden op het moment dat ze online valsspelen in games als Dota 2, Counter-Strike of Team Fortress. De ban is permanent en geldt voor alle games die gebruik maken van het VAC-systeem. Voor een overzicht van alle games met deze anti-cheat beveiliging kun je hier terecht.