Nieuw PlayStation VR-model aangekondigd door Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuw PlayStation VR-model aangekondigd door Sony

PlayStation VR krijgt binnenkort een nieuw model. Het nieuwe model krijgt een aantal updates aan zowel de headset als de Processor Unit.

In de FAQ-sectie van de PlayStation Blog laat het Japanse bedrijf weten dat het nieuwe seriemodelnummer CUH_ZVR2 heet. De grootste vernieuwing van het nieuwe model is dat de koptelefoonkabel nu in de headset is verwerkt. Het is dus niet meer nodig om apart een koptelefoon of oortjes te koppelen. Daarnaast wordt de kabel waarmee de headset aan je PlayStation 4 zit dunner.

Niet alleen de headset krijgt vernieuwingen, want ook zijn er aanpassingen aan de Processor Unit gemaakt. De nieuwe unit kan namelijk HDR-content afspelen. Dit was voorheen ook al mogelijk, maar bij het huidige model moet dan eerst de Processor Unit van de PlayStation 4 van de tv worden losgekoppeld.

Dankzij een tweet van AllGamesDelta weten we ook hoe het nieuwe model van de headset eruit zal komen te zien.

Wanneer de nieuwe headset uitkomt, is nog niet bekend, maar de prijs van het nieuwe model blijft gelijk aan die van het huidige model. Daarnaast zullen alle PlayStation VR-spellen op beide modellen te spelen zijn.