Nieuw personage in Injustice 2 is inderdaad de Joker

Nieuw personage in Injustice 2 is inderdaad de Joker

Zoals eigenlijk al voorspeld, blijkt het volgende speelbare personage in Injustice 2 inderdaad de Joker te zijn. Hoewel eigenlijk gestorven en tegelijk ook niet in Injustice: Gods Among Us, keert een alternatieve versie van de Joker terug in de opvolger van NetherRealm Studios‘ game.

De DC-vechtgames vatten in twee games heel mooi de ingewikkeldheid van comics samen. De Joker in Injustice verving de alternatieve Joker die de alternatieve Superman tot moordenaar en tiran maakte. Die werd uiteindelijk teruggestuurd naar zijn eigen universum door Harley. Waar deze Joker precies vandaan komt, is niet duidelijk. Mogelijk dat het verhaal van de game hier antwoord op geeft.

In tegenstelling tot de vorige Jokers, lijkt deze Joker qua uiterlijk meer op een combinatie van Heath Ledger en Jared Leto. Ook zijn persoonlijkheid is een verandering ondergegaan. Hoewel de Joker nooit een aardige tegenstander is geweest, lijkt deze minder speels en juist meer gefocust op sadisme dan de klassieke versie.

Vooral zijn speciale vaardigheid die aan het einde van de trailer te zien is, maakt dit duidelijk. De vorige Joker verbrandde zijn tegenstanders levend en zei, “You’re fired”. Deze Joker daarentegen slaat eerst in het gezicht van zijn tegenstander met een koevoet, elektrocuteert deze daarna en uiteindelijk laat hij een hoop dynamiet afgaan, waarmee zijn ‘nieuwe’ sadisme duidelijk naar voren komt.