Nieuw ontwerp Spawn gemaakt door Greg Nicotero

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuw ontwerp Spawn gemaakt door Greg Nicotero

De inmiddels legendarische make-up- en special effects-kunstenaar Greg Nicotero is gestrikt om de nieuwste versie van Spawn te ontwerpen. Todd McFarlane is momenteel bezig om een nieuwe filmversie te maken rond het personage. De film wordt eind 2019 verwacht.

Nicotero heeft al bijna tweehonderd film- of tv-projecten op zijn naam staan waaronder de tv-serie The Walking Dead. Als eigenaar van KNB EFX werkte hij in 1997 ook mee aan de eerste filmversie van Spawn. Het is de bedoeling dat het personage een totaal andere look krijgt, omdat de nieuwe versie een meer bovennatuurlijk thema gaat bevatten.

In de stripboeken van Spawn is Spawn een mens die door omstandigheden is veranderd in hellegebroed. Met dit weerzinwekkend uiterlijk krijgt hij bovennatuurlijke krachten en snelheid. Jamie Foxx is deze keer gestrikt om de rol van Spawn te vervullen, terwijl Jeremy Renner de rol van Twitch gaat oppakken. McFarlane maakt zijn regiedebuut met deze film. Horrorlegende Blumhouse gaat McFarlane helpen om de film vorm te geven. De film wordt ergens in het laatste kwartaal van 2019 verwacht.