Nieuw hoofdstuk Dead By Daylight onthuld

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Nieuw hoofdstuk Dead By Daylight onthuld

Tijdens The Game Awards 2018 heeft men een nieuw hoofdstuk voor Dead By Daylight onthuld. Dat hoofdstuk heet Darkness Among Us en moet in december nog verschijnen. In 2019 krijgt de game ook de langverwachte dedicated servers. 

Ontwikkelaar Behaviour had eerder op de dag al een aankondiging omtrent Dead By Daylight op Twitter geteased, maar de echte onthulling van het nieuwe hoofdstuk kwam tijdens de awards. In dit hoofdstuk krijgt de game er een nieuw personage bij met de naam Jeff Johansen. Hij heeft een donker verleden, maar leefde een rustig en simpel leven. Toen zijn vader stierf, besloot hij eerst nog enkele zaken af te handelen.

De uitbreiding speelt zich af in Ormond, Canada, een klein en verouderd skidorpje met idyllische hellingen. Ook Mount Ormund is veranderd in een zielloze begraafplaats waar jongeren en bendes de problemen opzoeken. Sommigen geloven dat er een gat in de berg zit waar niemand ooit uit terugkeert.

Als extra aankondiging wist men te melden dat de game ook dedicated servers gaat krijgen. Deze moeten in de zomer van 2019 officieel gelanceerd worden. Daarnaast kunnen fans de komende maanden ook uitkijken naar meer nieuws. Een paar dagen geleden heeft men namelijk nieuwe personages geteased met nieuwe leden van The Fog Whisperers. Meer nieuws daarover moet begin 2019 volgen.