Nieuw deel in Secret of Mana- en Romancing SaGa-series

Nieuw deel in Secret of Mana- en Romancing SaGa-series

Square Enix gaat nieuwe games in zowel de Secret of Mana- als Romancing SaGa-series maken. De series die voornamelijk in de 16- en 32-bit tijdperken populair waren, kennen nog steeds een grote fanbase, al zullen de fans niet blij zijn dat Square Enix z’n teams voor mobile games op de projecten heeft gezet.

De Mana- en SaGa series wisten in de jaren ’90 veel harten te veroveren, al staan ze de laatste jaren op een laag pitje. Square Enix wil daar verandering in brengen en brengt nieuwe delen van de serie (waarschijnlijk) uit voor mobiele platformen. Een interview met ontwikkelaar Takehiro Ando in het Japanse gametijdschrift Famitsu wist ons het volgende te vertellen:

“Het is beslist dat het tweede mobile team ons zal assisteren met de SaGa- en Mana-series. Voor de mensen die Romancing SaGa 4 of Secret of Mana 5 willen spelen: we zullen ons best doen om trouw te blijven aan jullie herinneringen uit de Super Nintendo- en PlayStation-tijdperken. We willen iets neerzetten waar later net zo positief over wordt gedacht.”

Hij eindigde door te zeggen dat de nieuwe Romancing SaGa eind 2014 te verwachten is, terwijl de nieuwe Mana-titel iets langer op zich zal laten wachten. Nu maar hopen dat Square Enix van z’n fouten heeft geleerd en dat het niet zo’n fiasco wordt als Final Fantasy: All the Bravest.