Niet alle PlayStation VR-games ondersteunen DualShock 4

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Niet alle PlayStation VR-games ondersteunen DualShock 4

Hoewel Sony eerder deze week in een statement tegenover Eurogamer vertelde dat alle PlayStation VR-games de DualShock 4-controller zouden ondersteunen, blijkt dat niet helemaal te kloppen. Sony heeft dit statement nu teruggetrokken en aangegeven dat niet alle games ondersteuning zullen bieden voor een normale controller.

Eerder deze week leek het er even op dat spelers niet per se een set Move-controllers in huis moet hebben wanneer ze een PlayStation VR-headset kopen. In een statement tegenover Eurogamer gaf de Japanse gigant aan dat alle games in ieder geval de standaard DualShock 4-controller zouden ondersteunen. Daarnaast zouden sommige games extra controllers ondersteunen, zoals de PlayStation Move-controllers.

Een opvallende opmerking van Sony, zo vonden ook sommige ontwikkelaars. Tegenover The Verge liet Alex Schwartz van Owlchemy Labs weten dat hun game Job Simulator helemaal geen ondersteuning zou bieden voor de standaard Sony gamepad. In plaats daarvan moeten spelers twee Move-controllers gebruiken om de game te spelen. Dat blijkt dus te kloppen, want ondertussen komt ook Sony terug op het statement. Tegenover The Verge hadden ze het volgende te melden:

Bijna alle PlayStation VR-titels zullen DualShock 4-controllers ondersteunen. Verschillende games zullen daarnaast een uitgebreidere ervaring bieden met het gebruik van accessoires zoals de Move-controller of de recent aangekondigde Aim-controller. Er zal een aantal titels zijn die het gebruik van Move-controllers verplichten.

Sony’s VR-headset ligt in oktober in de winkels. Een Europese prijs voor de headset ontbreekt momenteel nog steeds; mogelijk komt hier tijdens gamescom verandering in.