Niantic-game Ingress krijgt volgend jaar een make-over

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Niantic-game Ingress krijgt volgend jaar een make-over

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat de augmented reality-game Ingress volgend jaar een flinke make-over gaat krijgen. De originele game, bekend als Ingress Prime, krijgt van de ontwikkelaar een flinke update.

Ingress draait al een poosje mee: de game verscheen in 2012 en is in veel zaken de voorloper van Pokémon Go. In de game neem je de rol aan van Agent en strijd je mee in een van twee kampen: The Enlightened of The Resistance. Jouw taak is daarbij om zoveel mogelijk locaties te veroveren, die vaak de vorm aannemen van fysieke locaties en herkenbare punten.

Met Ingress Prime wordt de game volgend jaar naar versie 2.0 getild. De game krijgt daarmee een compleet nieuw ontwerp en verbeterde augmented reality-technologie. Ook krijgt de game een nieuw en herschreven verhaal, inclusief een anime-film om het voor spelers makkelijk maken om in de wereld van Ingress te stappen.

Met de lancering van Prime zullen de leaderboards van de game gereset worden, maar dit heeft geen impact op de progressie van bestaande spelers. Zo zullen Agents hun level en items behouden bij de omschakeling. Wanneer Prime beschikbaar zal zijn, is nog onduidelijk, maar tot die tijd is er een trailer over de update.