Niantic bevestigt komst derde generatie Pokémon

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Niantic bevestigt komst derde generatie Pokémon

Eerder deze week verspreidden dataminers het gerucht dat de derde generatie Pokémon met Halloween haar intrede zou doen in Pokémon Go. Ontwikkelaar Niantic heeft dit gerucht nu officieel bevestigd. Met Halloween verschijnen de eerste spook-Pokémon uit de Pokémon Ruby en en Pokémon Sapphire-games in Pokémon Go.

De geruchten van datamine-groep The Silph Road blijken te kloppen. Met ingang van komende Halloween worden de Pokémon uit de Hoenn-regio toegevoegd aan Pokémon Go. Dit begint met een aantal spook-Pokémon uit die generatie, zoals Sableye en Banette. De rest van de derde generatie zal in de loop van december toegevoegd worden aan de game.

Naast de derde generatie Pokémon zal er tijdens het Pokémon Go Halloween-evenement ook een speciale Halloween-outfit voor Pikachu te vinden zijn. Ook is het mogelijk om je avatar in Halloween-kledij uit te dossen. Daarnaast wordt de hoeveelheid candy die je vindt tijdens Halloween verdubbeld. Het Halloween-evenement gaat op zaterdag 21 oktober om 08:00 uur van start en loopt tot donderdag 2 november 22:00 uur.