Neversoft wordt onderdeel van Infinity Ward; naam verdwijnt uit industrie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Neversoft wordt onderdeel van Infinity Ward; naam verdwijnt uit industrie

Neversoft, ontwikkelaar van onder andere de Tony Hawk Pro Skater-titels en de Guitar Hero-games, zal binnen afzienbare tijd fuseren met studio Infinity Ward. Dit blijkt uit een interne memo van Activision-directeur Eric Hirshberg die in handen zou zijn van website Giant Bomb.

Volgens Giant Bomb zou de interne memo zijn gericht aan de werknemers van beide bedrijven. In de memo zou Hirshberg bekend maken beide bedrijven samen te voegen en te laten opereren onder de naam Infinity Ward. De twee studio’s hebben al ervaring met elkaar na de samenwerking voor Call of Duty: Ghosts, iets wat zo goed bleek te bevallen volgens Hirshberg dat hij er een ‘super-studio’ van wil maken, zoals hij het zelf noemt in de memo.

De fusie van de twee studio’s zal ook gevolgen hebben voor het bestuur van beide bedrijven. Infinity Ward staat nu nog onder leiding van Steve Ackrich; hij zal worden vervangen door Dave Stohl. Het duo dat nu aan de leiding staat bij Neversoft, Joel Jewett en Scott Pease, stapt op en verlaat de gamesindustrie in zijn geheel.

Met het verdwijnen van Neversoft verdwijnt er weer een bekende naam uit de industrie. De studio maakte ruim 20 jaar games en kreeg vooral eind jaren 90 bekendheid toen het Tony Hawk’s Pro Skater uitbracht. Uiteindelijk zouden er binnen de serie nog acht titels volgen. Ook heeft Neversoft naam gemaakt met Guitar Hero, welke het ritme-genre op zijn hoogtepunt bracht. Toen de populariteit van het genre instortte, besloot Activision de serie een halt toe te roepen en liet het de ontwikkelaar meewerken aan Call of Duty. Wat het eerstvolgende project van de nieuwe studio zal zijn is nog niet bekend, maar het zal naar alle waarschijnlijkheid gaan om een nieuwe Call of Duty-game.