Netflix werkt aan tv-serie gebaseerd op The Witcher saga

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Netflix werkt aan tv-serie gebaseerd op The Witcher saga

Netflix werkt aan een serie die gebaseerd op de populaire the Witcher boeken. De boeken zijn geschreven door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski en dienden eerder al als inspiratiebron voor de succesvolle the Witcher games van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red. Wanneer de serie zal verschijnen is nog niet bekend.

De the Witcher saga bestaat uit acht boeken die al in meer dan 20 talen vertaald zijn. De boeken volgen de avonturen van witcher Geralt of Rivia en zijn pleegdochter Ciri. Auteur Andrzej Sapkowski zal als creative consultant betrokken zijn bij de serie. In deze hoedanigheid zal hij ervoor waken dat de serie recht doet aan de thema’s en personages zoals die in de boeken worden beschreven.

De Poolse studio Platige Image is co-producent van de serie. Bij deze studio werkt Tomek Baginski, die onder meer de intro’s van de drie The Witcher games en de trailer van Cyberpunk 2077 regisseerde. Baginski zal ieder seizoen minstens één aflevering van de serie regisseren.

The Witcher wordt een Engelstalige dramaserie.Op dit moment is nog niet bekend op welke verhaallijnen uit de boekenserie de tv-serie precies gebaseerd zal zijn. Ook informatie over de casting en release van de serie is nog niets bekend. Wel is bekend dat Sean Daniel en Jason Brown de executive producers zullen zijn.