NES Classic Mini opnieuw verkrijgbaar vanaf 29 juni

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
NES Classic Mini opnieuw verkrijgbaar vanaf 29 juni

De NES Classic Mini verscheen voor het eerst in november van 2016. Door het overweldigende succes was deze nieuwe versie van de originele 8-bit console snel uitverkocht. Spelers die toen geen kans kregen om deze console in huis te halen, krijgen vanaf 29 juni een tweede kans, want dan verschijnt de console opnieuw tot het einde van dit jaar.

De NES Classic Mini is een kleinere heruitgave van het originele Nintendo Entertainment System (NES) uit 1987. Spelers kunnen het systeem met deze versie aansluiten op een modern televisietoestel en genieten van dertig games. Omdat het populaire systeem zo snel was uitverkocht, stegen de prijzen enorm op tweedehands websites zoals eBay.

Liefhebbers die toen geen exemplaar konden bemachtigen, krijgen vanaf 29 juni voor 59,99 dollar, in Europa waarschijnlijk 59,99 euro, een tweede kans. Hoeveel exemplaren het bedrijf precies gaat uitbrengen, is onbekend. Het is echter wel bekend dat de console tot het einde van 2018 verkrijgbaar is.

Omdat de vraag naar de NES Classic Mini erg groot is en de SNES Classic Mini bijna vijf miljoen keer werd verkocht, lanceert Nintendo beide consoles opnieuw.