NeoGAF offline gehaald door eigenaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
NeoGAF offline gehaald door eigenaar

NeoGAF, een online forum voor gamers, is op het moment niet bereikbaar. De eigenaar van de website heeft de site offline gehaald nadat eigenaar Tyler ‘Evilore’ Malka werd beschuldigd van seksuele aanranding.

Sinds het nieuws is opgedoken, heeft het volledige moderatieteam ontslag genomen. Het team is om verschillende redenen opgestapt. Sommigen hebben ontslag genomen in solidariteit met het slachtoffer, terwijl anderen persoonlijke redenen hadden voor het ontslag. In het volgende bericht liet ook gebruiker James Scott weten dat hij stopt met het gebruiken van de site. In het bericht heeft hij de banner van NeoGAF aangepast. De bekende slagzin “Believe” heeft hij veranderd naar “Believe Women”.

 

Ook verwijst Scott naar een Facebook-bericht via Imgur. In dit bericht liet het slachtoffer weten wat haar overkomen was. Eerst wilde ze geen naam noemen totdat ze een aantal reacties binnenkreeg. In een reactie op haar eigen bericht spoorde ze mensen aan om te zoeken op de naam Evilore. Op deze manier zouden mensen weten wie de dader was.

Volgens USgamer.net bereidt NeoGAF een statement voor, maar ten tijde van schrijven is er nog geen bericht. Voor nu is ook de toekomst van de website nog onzeker. Pixel Vault heeft geprobeerd om via social media een reactie te krijgen van Malka, maar heeft nog geen antwoord.