Need for Speed niet langer ‘always online’ als het aan Ghost ligt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Need for Speed niet langer ‘always online’ als het aan Ghost ligt

Online racen tegen je vrienden is tof, maar een constante verbinding met de servers hoeft van de meeste gamers niet. Dat was helaas wel het geval in de vorige Need for Speed, waarbij je de game niet eens fatsoenlijk kon pauzeren. Dat gaat Ghost anders doen in de aankomende NFS-titel.

In een blogpost op de website van Need for Speed licht de ontwikkelaar een tipje van de sluier op over de nieuwe Need for Speed-game. De meest opvallende uitspraak in het stuk is dat de volgende game “niet meer van haar spelers vereist dat ze altijd online zijn”. Je kunt het singleplayer-gedeelte van de game voor een groot deel gewoon offline spelen:

Wanneer de volgende Need for Speed-game gereleased wordt, heb je de mogelijkheid om de singleplayer van de game volledig offline te spelen. Voordat je verder vraagt, en we weten dat jullie dat doorgaans doen, dit betekent dat je de game kunt pauzeren.

Duidelijke taal van de ontwikkelaar en naast deze onthulling is er ook gepraat over minder wereldschokkende zaken. Zo zit er weer customization in de game en word je ook weer achterna gezeten door de politie. Voor alles wat Ghost te melden heeft over de aankomende titel kun je terecht op hun blog.