Need for Speed gaat geen microtransacties bevatten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Need for Speed gaat geen microtransacties bevatten

In tegenstelling tot het gros van de games die de afgelopen tijd uit zijn gekomen hebben ontwikkelaar Ghost Games en uitgever EA besloten juist geen microtransacties te verwerken in de aanstaande reboot van de Need for Speed franchise. Ook betaalde DLC is voorlopig niet aan de orde.

Je leest het niet vaak, en je zou eerder het tegenoverstelde verwachten, maar Need for Speed blijft, als het aan EA en Ghost Games ligt, voorlopig vrij van microtransacties en betaalde DLC. Dit hebben beide partijen naar buiten gebracht in een FAQ-sectie van de game.

FAQscreenshot

Volgens de FAQ heeft men dus de intentie om een zo puur mogelijke racegame uit te brengen, zonder dat men zich verplicht moet voelen om nog eens de knip open te trekken om zo sneller aan benodigde items te komen of de levensduur van de game te verlengen. In tegenstelling daarop zal er dus gratis DLC verschijnen, waarschijnlijk in de vorm van voertuigen en maps. Of de game uiteindelijk op lange termijn ook vrij van betaalde DLC zal blijven, dat blijft de vraag. Volgens de FAQ hebben ze “momenteel nog geen plannen voor betaalde DLC”, maar dat sluit niet uit dat dit ook zo blijft.