Nederlandse Halo-game, Spartan Strike, nu beschikbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nederlandse Halo-game, Spartan Strike, nu beschikbaar

De door het Amsterdamse Vanguard Games ontwikkelde Halo: Spartan Strike is nu beschikbaar. De game is te koop via Steam, de Windows Store en de Apple App Store. Dit is de tweede Halo-game die de studio uitbrengt.

Na het succes van Halo: Spartan Assault besloten Microsoft en 343 Industries de ontwikkeling van het vervolg bij de Amsterdamse studio neer te leggen. Ook Spartan Strike is ontwikkeld in samenwerking met 343 Industries, welke de leiding over de serie hebben.

De game kent verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo maakt de bekende Warthog-jeep zijn optreden in de game. Ook de Prometheans zijn aanwezig, welke een reeks nieuwe en verschillende vijanden met zich mee brengt. De besturing van de game is, na kritiek uit de community op het eerste deel, ook onder handen genomen.

Halo: Spartan Strike zou eigenlijk in december 2014 al beschikbaar zijn, maar werd uitgesteld naar het voorjaar. De game is beschikbaar voor Windows, iOS en Windows Phone. De game is los verkrijgbaar voor 5,99 euro, maar is ook te koop met Spartan Assault als bundel voor 9,99 euro.