Nederlandse evolutiegame ‘Pine’ behaalt Kickstarter doel

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nederlandse evolutiegame ‘Pine’ behaalt Kickstarter doel

De door evolutie geïnspireerde game Pine heeft zijn Kickstarter doel gehaald. Bijna 4.100 mensen zorgden ervoor dat de eerste stretch goal van 120.000 euro gehaald werd. De game wordt ontwikkeld door een Nederlands team.

Het idee achter Pine is dat de spelwereld zich aanpast aan de speler. In de wereld van Pine staat de mensheid niet eenzaam aan de top van de evolutionaire piramide, maar zijn er meerdere diersoorten die taal en gereedschap ontwikkeld hebben en zich aanpassen aan de gedragingen van de mens. Dit betekent bijvoorbeeld dat defensieve spelers te maken krijgen met agressievere vijanden en dat energieke spelers snellere tegenstanders kunnen verwachten.

Pine wordt gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Twirlbound, die eerder al de puzzelgame With the Wind maakte. Met het behalen van de eerste stretch goal zal Twirlbound een Arena modus aan het spel toevoegen, waarin de speler het op verschillende verdiepingen tegen vijanden in verschillende stadia van evolutie kan opnemen. Het spel verschijnt eind 2018 voor de PC en, afhankelijk van de financiële mogelijkheden, ook voor de PlayStation 4 en Xbox One.