Nederlands Pokémon Go-evenement uitgesteld na problemen VS

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nederlands Pokémon Go-evenement uitgesteld na problemen VS

Ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat het de Pokémon Go Safari Zone-evenementen op verschillende locaties in Europa heeft uitgesteld. Onder andere het evenement in Amstelveen is doorgeschoven naar later dit jaar.

Recent was in Chicago het eerste Pokémon Go live evenement: Pokémon Go Fest. Dit liep echter niet zoals gepland, met kapotte servers als grote boosdoener. Om dit te voorkomen heeft Niantic besloten om evenementen in vier Europese steden uit te stellen. Op de blog van de ontwikkelaar schrijft men het volgende:

In order to guarantee the best possible gameplay experience for European Trainers, we have decided to postpone the events in Europe scheduled for August 5 (Copenhagen and Prague) and August 12 (Stockholm and Amsterdam) until a date later in the Fall.

Met het evenement in Amsterdam doelt men op Amstelveen. Evenementen in Duitsland, Spanje en Frankrijk gaan wel nog gewoon door. Deze staan momenteel gepland voor midden september, dus de mogelijkheid bestaat dat deze op een later tijdstip ook nog worden doorgeschoven. Hetzelfde gaat op voor een evenement in Japan, dat nu moet plaatsvinden halverwege volgende maand.

Hoewel Niantic zelf niet over het originele evenement in de blogpost spreekt, is de kans groot dat het fiasco de reden is voor het uitstellen van de evenementen in onder andere Nederland. Wanneer de evenementen wel gaan plaatsvinden, is momenteel nog niet bekend.