NCSoft trekt in november definitief de stekker uit Wildstar

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
NCSoft trekt in november definitief de stekker uit Wildstar

Het was al bekend dat het niet lekker ging met Wildstar en eerder dit jaar besloot NCSoft om de studio Carbine te sluiten. Dit moest onherroepelijk gevolgen gaan hebben voor de MMO en nu is bekendgemaakt wanneer Wildstar definitief op zwart gaat.

De servers van Wildstar sluiten op 28 november 2018. Wie de game nog wil spelen heeft tot dan de tijd om de laatste virtuele zaken af te handelen. NCSoft maakt in een blog bekend dat de servers offline gaan en welk stappen ze ondernemen om de trouwe spelers tegemoet te komen.

Zo krijgen gamers die de afgelopen weken nog aankopen hebben gedaan in de game hun geld terug. Daarnaast wordt de in-game valuta Omnibits makkelijker verkrijgbaar, zodat spelers in een laatste sprint nog bepaalde items kunnen vrijspelen. Daarnaast zijn er nog een paar events voordat spelers afscheid moeten nemen van de game.

Wildstar kende een moeizame start na de release in 2014 en was genoodzaakt om een jaar na release free-to-play te gaan. Het heeft echter niet mogen baten, want de MMO wist niet genoeg vaste spelers aan zich te binden om de game financieel rendabel te maken.