NBA 2K18 past loot boxes in Nederland en België aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
NBA 2K18 past loot boxes in Nederland en België aan

Het is een hele tijd geleden dat we nog iets rond het loot boxes-probleem hebben gehoord. Toch krijgen we er hier en daar nog een update over. Zo werd niet alleen EA, maar ook 2K Games op de vingers getikt voor de loot boxes in België en Nederland. In een verklaring meldt 2K Games dat ze NBA 2K18 hebben aangepast. 

Om toch aan de wetgeving te voldoen past 2K de MyTeam-modus aan. Net zoals in FIFA kunnen spelers hier pakjes kaarten met in dit geval willekeurige basketballers kopen. Aangezien deze voorwerpen vervolgens daarna verkocht kunnen worden in het Auction House, sloot het bedrijf deze veiling. Door deze aanpassing hoopt 2K nu aan onze wetgeving te voldoen.

Naast Nederland paste het bedrijf de titel ook aan in België. Zo is het bij onze zuiderburen niet meer mogelijk om de virtuele pakjes met echt geld te kopen. In plaats daarvan kopen spelers daar alleen virtuele pakjes met in-game-geld. Op deze manier wordt pay-to-win daar bijna onmogelijk.

Hoe de problemen met loot boxes zijn ontstaan, lezen jullie in ons achtergrondartikel hierover. Voor meer informatie rond pay-to-win kun je onze vijf vragen hierover lezen. Als laatste is hier de volledige verklaring van 2K Games te lezen.