Naughty Dog: “Uncharted is geen The Last of Us”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Naughty Dog: “Uncharted is geen The Last of Us”

Volgens Naughty Dog zal Uncharted 4: A Thief’s End niet duisterder worden vanwege het succes van The Last of Us. De Amerikaanse ontwikkelaar weet donders goed dat het twee totaal verschillende franchises zijn en dat fans van Uncharted bepaalde dingen verwachten.

Een paar maanden terug namen Neil Druckmann en Bruce Straley het roer over van toenmalig regisseur Amy Hennig. Druckmann en Straley waren samen verantwoordelijk voor The Last of Us en gelijk verscheen dus ook de vraag of Uncharted 4: A Thief’s End duisterder zal worden dan zijn voorgangers.

“Uncharted is een compleet andere game dan The Last of Us”, verteld president van Naughty Dog Even Wells in gesprek met Eurogamer. “The Last of Us heeft niet een nieuwe toon gezet waar al onze toekomstige games naar toe streven. We zouden dan in een klap een enorme schare fans kwijtraken. Uncharted blijft licht en toegankelijk. Het enige wat we mee hebben genomen van The Last of Us zijn wat technische aspecten.”

Uncharted 4: A Thief’s End is al geruime tijd in ontwikkeling bij Naughty Dog en moet Sony’s grote klapper worden van 2015. Naast de game is ook de productie van een Uncharted film begonnen die ergens in 2016 in de bioscoop moet verschijnen.