Naam Destiny’s nieuwe uitbreiding gelekt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Naam Destiny’s nieuwe uitbreiding gelekt

Hoewel eerder al duidelijk werd dat Bungie’s game Destiny dit jaar nog voorzien zou worden van een nieuwe uitbreiding, werd daar nog niks over bekendgemaakt. Vandaag lekte een poster omtrent de uitbreiding uit en verscheen op Reddit. Dit zorgde onder andere voor duidelijkheid over de titel hiervan, namelijk Rise of Iron.

Op de afbeelding, die bovenaan dit bericht te zien is, staat Lord Saladin tussen wolven afgebeeld met een hamer voorzien van vlammen. Lord Saladin is een NPC bekend uit Destiny en staat in verband met het Iron Banner PvP event. Bij elk lek is het natuurlijk altijd even afwachten of de informatie daadwerkelijk echt is, maar deze werd korte tijd na het verschijnen op Reddit al bevestigd. De bevestiging werd gedaan door twee bronnen richting de website Kotaku. Deze bronnen zijn volgens eigen zeggen “bekend met Bungie”.

Het rapport dat op Kotaku verscheen bevestigt ook dat de uitbreiding een nieuwe raid zal bevatten, iets wat te verwachten is gezien de geschiedenis van Destiny’s uitbreidingen. Daarnaast wordt er gezegd dat deze nieuwe raid losjes gebaseerd zal zijn op een eerder geplande raid die bij de DLC House of Wolves zou zitten, maar later werd geannuleerd. In deze raid zouden de Fallen een prominente rol hebben, dus dit zou mogelijk bij de nieuwe ook het geval zijn. Er is nog met geen woord gerept over een releasedatum voor de uitbreiding, maar gezien The Taken King vorig jaar september uitkwam, is het niet geheel ondenkbaar dat deze in dezelfde periode zal verschijnen. Mogelijk wordt er meer bekend wanneer de E3 2016 zijn opwachting maakt en dan kun je het natuurlijk lezen op Pixel Vault.