Na twee jaar komt Broken Age misschien naar Xbox One

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Na twee jaar komt Broken Age misschien naar Xbox One

Bijna twee jaar geleden kwam Broken Age uit, ontwikkeld door Double Fine Productions met behulp van crowdfunding. Dit was dan ook het eerste project dat gefinancierd werd via een Kickstarter, in tegenstelling tot Brütal Legend en Psychonauts. Hoewel spelers de game goed ontvingen, was deze niet beschikbaar voor de Xbox One. Daar komt nu mogelijk verandering in.

Een Redditor heeft uitgevonden dat de versie voor de Xbox One een leeftijdsclassificatie gekregen heeft. De game, die voorheen alleen een PEGI-categorie had voor pc, PlayStation 4 en PlayStation Vita, heeft nu ook een categorie voor de Xbox One. Hoewel dit nog niets concreets aangeeft, zijn gamereleases al eerder op deze manier ontdekt.

De game lag op 14 januari 2014 voor het eerst in de winkels voor de pc. Pas op 28 april 2015 kon deze op de PlayStation 4 en PlayStation Vita gespeeld worden. Omdat we nu al bijna twee jaar verder zijn, speculeren sommigen dat de platformexclusiviteit van de game binnenkort verloopt, of al verlopen is. Als dat klopt bewijst deze PEGI-categorisering misschien dat we straks inderdaad een Xbox One-versie van Broken Age kunnen verwachten.